Groznica subotnje večeriNiko nije ni u najluđim snovima zamišljao da će gledati NBA u avgustu, da će gledati kako se najbolje ekipe lige bore za prsten u ovakvim uslovima. Međutim, život piše romane. A mi ćemo provesti mnoge noći ispred TV ekrana gledajući borbu za prsten u ovoj sve samo ne normalnoj sezoni i, nadam se, Denver Nagetse do samoga kraja. Da li će uspeti u tome zavisi od mnogo, ali mnogo faktora. Sve ono što se dešavalo do tranutka kada se sezona prekinula se sada zaboravlja i sve počinje od nule. Ako ne i iz minusa.


Šta možemo da očekujemo u nastavku sezone? Da li će favoriti opravdati svoje uloge ili će ovo biti sasvim ravnopravna bitka među svim timovima koji su došli u Orlando? Ne mogu da Vam dam odgovore na ova pitanja, jer ih ni ja ne znam. Ali znam da, kao i Vi, ne mogu da dočekam da se sve ovo nastavi, da ponovo uživamo u čarima košarke i da navijamo za Denver i našeg Nikolu Jokića. Mnogi su bili šokirani kada su videli koliko je Nikola smršao u međuvremenu i koliko je radio na sebi dok je trajala pauza. Ali isto tako, mnogi su se šokirali kada su čuli da je pozitivan na virus koji je i zaustavio takmičenje. Uspeo je da se oporavi, da ozdravi i da ima dovoljno negativnih rezultata tek pred nastavak sezone. Koliko god mi voleli Nikolu, ova pauza i virus su sigurno uticali na njega i njegovu formu. To se i primetilo u trenucima ovih pripremnih utakmica. Samo što su ti trenuci ostali u senci njegovih sjajnih poteza i svega onoga na šta smo već navikli da gledamo kada je Nikola u pitanju.
Sve ekipe imaju i pozitivne i negativne stvari koje su posledica ove pauze. Nekako mi se čini da je Denver tu malo zaboravljen u celoj priči, kao da niko ne očekuje da oni mogu da ponove igre od pre pauze i da ozbiljno uđu u trku za prsten. To potcenjivanje i ne obraćanje pažnje na njih može samo da im bude plus u ovoj situaciji. Elem, za oko mi je zapalo nešto što može da bude velika prednost Nagetsa u nastavku. Znam, nisam jedini koji je primetio koliko se istakao Bol Bol, momak koji pleni svojim pokretima, oduševljava svojim osmehom i osvaja svojim prelepim potezima. Primetio sam da se sve više pažnje daje Bolu, njegovom učinku, njegovim potezima i svemu što on radi. To je, naravno, dobra stvar za Denver, dobili su još jednu opciju u napadu, ali i u odbrani. Ono što mi je najviše zapalo za oko je to što novinari ne daju na značaju toliko onome što Nikola Jokić radi, a ni ostali igrači Denvera. Takvo potcenjivanje može samo da bude motiv više igračima da daju sve od sebe i vrlo brzo dokažu da im ova pauza nije poremetila planove, a to je da dođu do samog kraja i bore se za ono što svakako zaslužuju svojim trudim i zalaganjem, ali je neophodno da to dokažu i osvoje na terenu. Svi su pomalo zaboravili na Mareja, Portera Juniora, Milsapa, Herisa i Bartona. Ne samo na njih, nego na sve ostale igrače.Zato će groznica ove subotnje večeri biti samo zbog Denvera i te prve utakmice posle duge pauze. Igrači će biti motivisani da pokažu svima koliko svi greše kada potcenjuju Nagetse i ono što oni mogu da ostvare. Zato sam nestrpljiv, pretpostavljam kao i Vi. I nadamo se da će zlatni prsten da se vrati tamo odakle je i potekao, u grumen, nazad u svoju planinu.Milos Ivanisevic

@NuggetsSRB

0 comments

Recent Posts

See All