FlertPriznajem, nisam hteo posle prve utakmice da pišem utiske. Priznajem, morao sam da sačekam još malo i da se uverim u neke stvari pre nego što bilo šta napišem i podelim sa Vama moje prve utiske posle prve utakmice. Prošlo je skoro nedelju dana, Denver je odigrao tri utakmice, a svaka je priča za sebe. I nema veze što je naš, glavni junak svake priče je Nikola Jokić. Da, znam, Porter Junior je odigrao dve neverovatno utakmice. Ali stojim iza ovoga što sam rekao. I ponoviću to koliko god puta da je potrebno. Denver zavisi od Nikole Jokića i onoga što on smisli u svakom napadu u kom učestvuje. Međutim, sve je više prisutan i u odbrani, ponaša se kao pravi kapiten, komanduje i sluša komande svojih saigrača.


Ono što je primetno jeste da Denver raste iz utakmice u utakmicu. Igrači se osećaju slobodnije, prirodnije kako vreme prolazi. Prva utakmica je bila grč. Ponašali su se kao bokseri posle jakog udarca u bradu, bili su tu na terenu, ali protivnik je jednostavno bio uvek brži, uvek na pravom mestu i uvek odlučniji nego igrači Denvera. Sledeća utakmica je bila jako teška, puno grešaka, ali puno i dobrih stvari. I jedna od najbitnijih stvari je da niko nije odustao nakon odlaska u produžetke, naprotiv. Videlo se da su ušli odlučnije u taj nastavak. Sada su oni bili sa druge strane ringa, oni su bili ti koji su bili u prednosti u odnosu na ošamućenog protivnika.

Treća utakmica je bila najbolja, makar po mom mišljenju. Smanjio se broj izgubljenih lopti, povećao se procenat šuta, distribucija lopte je bila dosta bolja, sve se poklopilo nekako. Iako rezultat to ne govori, ali ni u jednom trenutku se nije dovodilo u pitanje to ko će izaći kao pobednik iz ovog meča. Porter Junior se pobrinuo da svojim poenima i nebeskim skokovima reši ovu utakmicu mnogo pre njenog kraja. Ali, uvek postoji jedno veliko ali. Samo sada to ali nije uvod u nešto loše, već u nešto dobro. Ono što je Denver dobio iz ove tri utakmice je privid. Da, privid. Privid da neko može tek tako da ih pobedi i da, pored nekoliko igrača koji nedostaju ovom sastavu, mogu da izvuku snagu iz igrača koji nisu uvek u prvom planu, ali mogu da daju veliki doprinos u utakmicama koje slede. Neću da se hvalim, ali u prethodnom tekstu sam napisao šta Bol Bol donosi, a to je iluzija da će on biti jedan od aktivnijih na terenu, ali umesto toga drugi igrači su preuzeli glavne uloge, poput Monte Morisa i Portera.


Ono što je konstanta, nešto kao aksiom koji se ne dokazuje, jeste konstantnost Nikole Jokića. Njegova konstanta je flert sa trip-dablom. Brojevi ipak ne mogu da prikažu šta on sve radi za tim Denvera. Ali dovoljno su jasni da pokažu koliko je Nikola napredovao i koliko njegova igra znači, iako nismo svesni u kakvoj je formi. Jer je ovo samo početak, a znamo da se on čuva za ono najbolje, za plej of. Tada će tek da pokaže sve ono što je pripremao dok je trajala ova pauza. Bojim se da NBA liga nije spremna za to. Nadam se da niko nije spreman za Denver. Nadam se da će sve iznenaditi, opet. I nadam se da ću posle svakih par utakmica moći da izdvojim nekog novog heroja Denvera, kao što je sada to bio Porter Junior. Ali taj heroj može biti samo Robin. Betmen je iz Sombora.

0 comments

Recent Posts

See All